Tips voor een mooie full color bedrukking op bedrukte aanstekers

Tips voor een mooie full color bedrukking op bedrukte aanstekers

Als je van plan bent om aanstekers te laten bedrukken met een full color opdruk, is het belangrijk om te weten wat wel en niet werkt. Hier zijn een aantal tips om mee te nemen bij het ontwerpen en bedrukken van je aanstekers.

  • Zorg voor een hoge kwaliteit van je afbeeldingen en logo’s

Het is belangrijk om afbeeldingen en logo’s te gebruiken die van hoge kwaliteit zijn om ervoor te zorgen dat ze er scherp uitzien op de aanstekers. Zorg ervoor dat je afbeeldingen en logo’s in een hoge resolutie zijn, in een bestand dat geschikt is voor drukwerk. Gebruik geen afbeeldingen of logo’s die van lage kwaliteit zijn en er vaag of korrelig uitzien. Hierdoor zal de full color bedrukking er niet professioneel uitzien.

  • Gebruik opvallende kleuren

Full color bedrukking biedt de mogelijkheid om een breed scala aan kleuren te gebruiken. Maak gebruik van kleuren die passen bij je merk en die opvallen op de aanstekers. Zorg ervoor dat de kleuren in je ontwerp elkaar aanvullen en niet vloeken. Vermijd het gebruik van een kleurenschema dat niet past bij je merk of dat niet opvalt op de aanstekers. Dit zal ervoor zorgen dat de aanstekers minder effectief zijn als marketingtool.

  • Maak gebruik van een opvallend (en goed leesbaar!) lettertype

Kies een lettertype dat past bij je merk en dat gemakkelijk te lezen is op de aanstekers. Maak gebruik van een formaat dat groot genoeg is om gemakkelijk te lezen te zijn, maar niet zo groot dat het ontwerp te druk wordt. Vermijd het gebruik van een lettertype dat moeilijk te lezen is of dat te klein is om goed zichtbaar te zijn. Hierdoor zal het ontwerp niet effectief zijn en zal het bericht dat je probeert over te brengen niet overkomen.

  • Houd het ontwerp simpel

Vermijd het gebruik van te veel details of elementen in je ontwerp. Houd het eenvoudig en zorg ervoor dat het ontwerp gemakkelijk te begrijpen is. Vermijd het gebruik van té veel tekst en beperk het aantal kleuren dat je gebruikt. Dit maakt het ontwerp te druk en zal ervoor zorgen dat het niet effectief is als promotioneel item.

Het bedrukken van aanstekers met een full color opdruk biedt veel mogelijkheden om je bedrijf te promoten en je boodschap onder de aandacht te brengen. Door rekening te houden met de do’s en don’ts van het ontwerpen en bedrukken van aanstekers, kun je ervoor zorgen dat je bedrukte full color aanstekers er professioneel uitzien en effectief zijn als marketingtool!