5 voordelen van een online incassotraject versus een traject via een incassobureau

5 voordelen van een online incassotraject versus een traject via een incassobureau

Openstaande vorderingen kun je op meerdere manieren innen. De eerste stap is vaak om zelf actie te ondernemen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het versturen van een betalingsherinnering, een aanmaning of een sommatie. Dit wordt ook wel de pré-incasso genoemd en valt nog onder het reguliere debiteurenbeheer. Bij echte wanbetalers levert een pré-incasso vaak onvoldoende op en wordt er overgegaan op een daadwerkelijk incassotraject via een incassobureau of (steeds vaker) online. In deze blog zetten we vijf voordelen van een online incassotraject versus een traject via een incassobureau voor je op een rijtje. Lees daarom snel verder!

Een online incassotraject is snel opgezet

Een belangrijke reden waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een online incassotraject is het gegeven dat een dergelijk traject snel is opgezet. Zo kun je op onlineincasso.nl al een online incassotraject starten in minder dan vijf minuten. Je hoeft hiervoor maar vier stappen te doorlopen. De eerste stap is uiteraard een persoonlijk account aanmaken. Vervolgens kun je de gegevens van de debiteur invoeren en de factuur die nog niet betaald is uploaden. Hierna hoef je alleen nog even het incassotraject te starten.

Je behoudt zelf de controle

Ook wel zo prettig is dat je zelf de controle behoudt over het proces. Normaal gesproken geef je de zaak uit handen aan een incassobureau. Maar bij een online incasso houd je de teugels in eigen hand. Jij draait aan de knoppen en hebt de regie in handen. Zo weet je zeker dat het incassotraject volgens jouw wensen verloopt.

Realtime inzicht in al je vorderingen

Nadat je een account hebt aangemaakt, krijg je toegang tot het online platform. Hier heb je realtime inzicht in al je vorderingen. Op deze manier weet je precies hoe het ervoor staat en wanneer je kunt verwachten dat het traject is afgerond. Volg de status van de zaak op de voet en blijf continu op de hoogte.

Een online incassotraject duurt minder lang

Naast dat een online incassotraject snel is opgezet, duurt het bovendien minder lang. Omdat alles online en geautomatiseerd geregeld wordt, kan het traject veel sneller doorlopen worden. Bij een traditioneel incassobureau duurt het gewoon veel langer en gaat er dus ook meer tijd overheen voordat jij het geld waar je recht op hebt op je rekening hebt staan.

Bij een incassobureau ben je vaak een hoop geld kwijt

Last but not least ben je bij een incassotraject dat geheel online verloopt minder geld kwijt. Er wordt met een vast, laag tarief gewerkt, ongeacht de hoogte van het te vorderen bedrag. Zo weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel!