Vergelijk leningen voordat je ze afsluit.


Welke type lening aanvragen?

Een assende lening aanvragen, het vraagt enig voorafgaand onderzoek. Uiteraard, je dient eerst te weten waarvoor deze moet dienen.
Wens je geld om:

 • De aankoop van een wagen te financieren?
 • Kapitaal om nieuwe woning aan te schaffen?
 • Een financiering van een persoonlijke droom
 • Een eigen bedrijf te financieren.

Een goed gesprek met een financieel expert zal hier zeker en vast duidelijkheid scheppen Maar daarmee ben je er nog lang niet. Enige voorbereiding is aangewezen wanneer je leningen gaat aanvragen.
Dat zulk voorafgaand onderzoek niet onbelangrijk is hoeft geen betoog. Bij het afsluiten van leningen ga je immers een contractuele verbintenis aan. Geld gaat daarbij over van de ene partij naar de andere en dit onder voorwaarde van terugbetaling van het kapitaal, kosten en rente.

Wat gaan we vergelijken bij het afsluiten van leningen?

Een financiële instelling tracht onder andere winst te maken via de jouw aangerekende rente. Ze hanteren daarbij een vooraf bepaalde looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe meer totale rente je tegen einddatum zal betaald hebben. Een lening afsluiten vereist immers de verplichting van de ontlener om deze rente samen met het kapitaal terug te betalen aan de financiële instelling.
Een lening afsluiten zal dikwijls pas mogelijk zijn, indien bijkomende waarborgen of producten onderschreven worden. Bijvoorbeeld verzekeringen.
Ga gerust shoppen bij de verschillende instellingen. Je zal merken dat de hoogte van de terug te betalen interest nogal kan verschillen.

 • Kan je van bepaalde kortingen genieten?
  Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
 • Hoe goed is uw dossier?
  Het beschikken over eigen kapitaal en de bereidheid om zelf geld in te brengen maakt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Wat kost de schuldsaldo-verzekering?
 • Wat zijn de kosten en voorwaarden bij vervroegd aflossen?

Bij het aanvragen van leningen komt dus heel wat kijken en vergelijken is zeker een goed idee te noemen.

Bron: Kredietdesk